Müsli ve yulaf seven kişiler tarafından sık sık tercih edilen granola diyet sürecinde de tüketilen gıdalardandır. Fakat granola tüketirken özellikle diyet dönemlerinde bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Diyette granola ne kadar yenmeli ve nelere dikkat edilmelidir sorularının cevaplarına ulaştıktan sonra diyet programınızda bu gıdaya da yer verebilirsiniz.
Granola besleyici ve faydalı bir besindir. Bu sebeple, diyetlerde tüketilmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Granolayı diyet döneminde kahvaltılarda ya da ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Kahvaltı ve ara öğün olarak granola tüketecekseniz yoğurt, süt veya kefire de ilave edebilirsiniz. Granolayı diyet yaparken tüketecekseniz doğal ve organik olmasına dikkat etmelisiniz. Katkı maddeleri içeren granoların kalori değerleri doğal ve organik olanlara göre daha yüksek olabilir. Aynı zamanda granolayı diyet yaparken tüketeceğiniz zaman dozunda ilerlemeniz gerekir. Diğer tüm gıdalarda olduğu gibi granolanın da fazlasını tükettiğiniz zaman diyetinize zarar vermiş olursunuz. Doğru miktarda tüketildiği zaman kilo vermeyi kolaylaştıran granola özel içeriği ile sağlıklı bir beslenme programı oluşturabilmenize destek verir. Fakat yalnızca granola tüketerek zayıflayabilmeniz mümkün değildir. Granolaya diyet listenizde yer verirken bir yandan sıkı bir egzersiz programı uygulamanız da gerekir. Böylelikle kilo verme sürecinize büyük bir katkı sağlamış olursunuz.
Granola Nedir?
Kahvaltılık denildiği zaman akla ilk gelen gıdalar arasındaki granola, içeriğindeki mineral ve vitaminler ile dikkat çeker. Özel içeriği sayesinde birçok insan tarafından sıklıkla tercih edilen bu gıda besleyici özelliklere sahiptir. İçerisinde tahıllar, yağlar, kuru meyveler ve kuruyemişler barındırabilen granola günün her anında tüketime uygundur. Müsliden farklı olarak fırına veya tavaya
sokulmadan önce içerisine yağ ve şeker eklenmesi gerekebilir. Bal, tahıllar, fındık gibi kuruyemişler ya da kuru veya yaş meyveler içerebilen granola, gevrek haline gelene kadar pişirilen özel bir karışım içerir.
Pişirme esnasında kuru meyveler ilave edilebilir. Besin içerisinde yer alan lifler, karbonhidratlar, esansiyel yağ asitleri, vitamin ve mineraller kendinizi enerjik hissedebilmenize imkan sağlarken sağlıklı ve besleyici bir gıda tüketebilme imkanını da sizlere sunar. Vitaminli ve mineralli granolaların yapım aşamasında pişirme işlemi uygulanabilir. Pişirme işleminin herhangi bir özel tekniği yoktur. Granolayı tek başına tüketebileceğiniz gibi isterseniz süt veya yoğurt ile beraber de tüketebilirsiniz.
Granolanın Faydaları Nelerdir?
Protein, karbonhidrat ve B grubu vitaminleri içeren granola, aynı zamanda fosfor tipindeki mineralleri de içerir. Potasyum, magnezyum ve kalsiyumla beraber demir sağlar. B grubu vitaminlerin yanı sıra E vitaminlerini de granola tüketerek elde edebilirsiniz. Granola düzenli olarak tüketildiği zaman kalp ve diğer bütün organizma için sağlıklı yağlar elde edebilmenizi sağlar.
Sindirim sistemine iyi gelen bu gıda, sindirim sisteminizi yumuşatır ve kendinizi zinde hissedebilmenizi sağlar. Eşsiz bir bitkisel protein deposu olan granola süt ya da yoğurt ile beraber zengin bir protein içeriği sunar. Kalp damar sistemi için sağlıklı olan doymamış yağlar kalbinizi koruma altına alır. Tam tahıllarda bulunan karbonhidratlar yavaş şekilde emildiği için kan şekeri yükselmesi ve bitkinlik gibi sorunların riski azalır. Birçok farklı faydası bulunan granolayı ister diyet döneminde isterseniz mevcut kilonuzu koruyabilmek için tercih edebilirsiniz.
Katkısız ve doğal içeriğe sahip olan özel granolaları tercih ederek kendinizi sağlıklı ve özel hissetmeye başlayabilirsiniz. Doğal ürünler tercih etmeniz gıdalardaki gerçek besin değerlerine ulaşabilmeniz konusunda da sizlere destek verir. Granola tüketmeyi düşünüyorsanız mutlaka organik ve doğal şekilde üretilmiş olduğundan emin olmalısınız.